Greyfurt Reçeli Tarifi - kadinvsaglik.com

Greyfurt Reçeli Tarifi

Greyfurt Reçeli
 Greyfurtun eşsiz şifasından yararlanabilmek için kışın bol bol yemeli, hemde reçelini yaparak sabah softalarına getirmeliyiz. Kabuğunun faydalarından bu şekilde en güzel biçimde yararlanmış oluruz. Çocuklarımıza bilhassa yedirmemiz gereken greyfurt reçelinin faydaları, onların gelişimlerinde olumlu etkiler yapacaktır. Aynı zamanda greyfurtun kabuğundan yaptığımız reçelimiz harika bir ikramlık olacaktır. Greyfurttan reçeli mi olur demeyin mutlaka deneyin. Harika bir lezzete sahip olan greyfurt reçeli bir kez yaptığınızda her sene yapacaksınız. Greyfurt marmelatı da bu eşsiz şifalara sahip yapımı çok kolay bir kahvaltılıktır. Eğer yaparsanız çocuklarınıza ilaç niyetine yedirebileceğiniz bir tatlı çeşidi olacaktır.

Greyfurt Kabuğu Reçeli Tarifi

Greyfurt Kabuğu Reçelinin Malzemeleri
  • 2 kg greyfurt
  • 1 kg şeker
  • 1 bardak su
  • 1 bardak portakal suyu
  • 1 adet limon suyu


Greyfurt Kabuğu Reçeli

Greyfurt kabuğu reçeli yapımı için, greyfurtlarımızın kabuğunu rendemizin ince kısmı ile üstten çok hafif rendeliyoruz. Bu rendeleme işleminde kabuğumuzun kırmızı kısmını almıyoruz, sadece acı suyunu vermesi için üzerini çok hafif alıyoruz. Kabuklarımızı kalın bir şekilde dilimler halinde soyuyoruz ve portakalda da yaptığımız gibi pamuklu bir ipe rulolar şeklinde sıkı sıkı geçiriyoruz. Bu sizi korkutmasın çok çabuk yapılan bir işlemdir. Kabuklarımızı derin bir tencereye koyalım ve üzerlerini örtecek kadar su koyup 15 dakika kadar kaynatalım. Acı suyunu çıkarabilmek için suyu dökelim ve soğuk su koyup bekletelim. Bir kaç kez suyunu değiştirdiğimiz kabuklarımızın acı suyu gitmiştir. Bu işlemi bir gün içinde 4-5 kez yapabiliriz. Kabuklarımızı derince reçelimizi yapacağımız tenceremizin içine koyalım ve üzerlerine şekerimizi ilave ederek biraz bekletelim. Limonumuzu üzerine sıkalım ve portakal suyumuzu da ilave ettiğimiz tenceremizi kısık ateşte pişirmeye başlayalım. Greyfurt kabuklarımız sulanmadığı için çok kaynatmamıza gerek kalmadan reçelimiz çabuk pişecektir. Koyulaşan reçelimizin içine dilerseniz karanfil yada tarçın kabuğu yada ikisini birden koyarak değişik tatlar elde edebilirsiniz. Biz reçelimizi yaparken kabuklarımızı 3-4 defa kaynatıp suyunu dökmedik. Biz bu eşsiz meyvenin şifasından olabildiğince çok faydalanmak istediğimizden tek seferle yetindik. Reçelimizi hemen yemek istiyorsanız ocaktan alabilirsiniz. Reçelimizi sonra yemek için saklamak isterseniz daha ocağımızın altını kapamadan cam şişelere sıcağı sıcağına koyun ve ağzını kapayın. Bu şekilde yapılan reçellerimiz istendiği kadar dayanır ve asla bozulma yapmaz.

Greyfurt Reçeli Tarifi

Greyfurt Reçelinin faydaları
Greyfurt Reçeli Malzemeleri
  • 1 kg greyfurt
  • 1 kg şeker
  • 1 bardak portakal suyu
  • 1 adet limon suyu

Greyfurt Reçeli

Greyfurtlarımızın iç kısmından faydalanılarak yapılan reçelimizde kabuklarını soyduğumuz greyfurtlarımızın içlerini de ince dilimleyerek tenceremize koyuyoruz. İçine portakal suyumuzu eğer yoksa mandalina suyu da olur, şekerimizi de ilave ederek kaynatmaya başlıyoruz. Greyfurtumuzun çok hafif bir mayhoş acı tadını alması içinde içine bir kaç diş karanfil atalım ve kaynatmaya başlayalım. Kısık ateşte pişirdiğimiz reçelimizi 15 dakika kadar pişirip altını kapayalım. Bekleyelim soğusun ve tekrar altını açın ve tekrar pişirmeye başlayalım. Reçeller kısık ateşte, çok harlı olmayan ateşte pişerlerse daha güzel olurlar. Kıvamı tam oturur ve şekerlenmezler. Kıvamı sizce olmuşsa limonumuzu da ekleyelim ve 10 dakika kadar daha kaynatıp altını kapayalım. Reçelimize eğer koyu bir kırmızı renk vermek istiyorsak bir bardak da nar suyu ekleyebilirsiniz.

Greyfurt Reçelinin Faydaları

  • Greyfurt kabukları ve greyfurt kabuğu reçeli eşsiz vitaminler ve minerallerle doludur. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için çok faydalı olan greyfurt ve kabuklarından yapılan reçelle bu vitamin ve mineralleri sabah sofralarına da getirmiş olursunuz. Enfeksiyonlarla mücadele eden  Flavonoid maddesi sayesinde hastalıklarla daha iyi savaşmakta vücuda yardımcıdır.
  • Greyfurt  meyvesinin içerisinde bulunan flavonoidler maddesi sayesinde kansere karşı vücudu korumaktadır. Kanserle mücadelede mutlaka yenmesi gereken besinlerden olan greyfurttan üretilen tüm ürünleri evimizde bulundurmalıyız. Özellikle greyfurt reçeli sabah sofralarımızda bizler için bulunmaz bir nimettir.
  • Greyfurt reçelinin faydaları arasında eklem kıkırdaklarında görülen artrit rahatsızlığına da faydalı olduğu görülmüştür.
  • İdrar söktürücü olarak çok başarılı olan greyfurtun faydaları arasında böbrek taşı oluşumunu engellemek de vardır. Greyfurt marmelatı içeriğindeki bu özelliklerle aynı etkiye sahiptir.
  • Astım başta olmak üzere tüm solumun sistemi hastalıklarının tedavisinde çok faydalı olan greyfurt, şiddetli öksürüğün tedavisi ve burun tıkanıklığı tedavisinde özellikle çok başarılıdır.
  • Antioksidan bakımından çok zengin olan greyfurt meyvesi karaciğeri temizler, vücutta biriken suyun atılımını sağlar, vücuttaki zararlı maddeleri vücuttan atar ve  toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
  • Metabolizmayı hızlandıran greyfurt meyvesi kilo verilişini de sağlarken aynı zamanda da vücuttaki ve kandaki yağları yakmakta yardımcıdır.
  • Vücuttaki nikotin ihtiyacını azaltan greyfurt meyvesi sigara içenlere sigarayı bırakmakta oldukça yardımcı olabilecek bir meyvedir. Bırakmak istendiğinde bol bol yenmesi ve greyfurt reçeli ve greyfurt marmelatı de sofralarında tüketilmesi sigarayı bırakmakta çok yardımcı olacaktır.
  • Mide ve bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltan greyfurt meyvesi aynı zamanda çok nadir görülen ağız kanserine yakalanma riskini de ortadan kaldırmakta oldukça faydalıdır.
  • Göz sağlığına çok faydalı olan greyfurt ve greyfurt reçeli görme yetisini kuvvetlendirir ve göz yorgunluklarını alırken aynı zamanda da zihin yorgunluklarını alarak daha zinde olmamızı sağlar.
  • Çok fazla hastalığa faydalı olan greyfurt eşsiz şifa kaynağıdır ve bol bol tüketilmesi gereken meyvelerin en başında gelmektedir.

Greyfurt Marmelatı Tarifi

Greyfurt Marmeladı
Marmelatımızın Malzemeleri
  • 3 greyfurt
  • 3 limon 
  • 1 kg şeker
  • 2 bardak su yada portakal suyu

Greyfurt marmelatı yapımı

Greyfurt marmelatımızın yapımı için greyfurdumuzun kabuklarını meyve kısmına gelene kadar rendeleyelim ve bir kap içerisine koyarak kaynatıp suyunu dökelim. İçerisine limonlarımızın da kabuklarını rendeleyelim ve onları da bir taşım kaynatıp kabuklarını süzdürelim ve tekrar tenceremizde 2 bardak su ile haşlamaya başlayalım. İçerisine şekerimizi de ilave ederek kaynatalım ve iyice koyulaşana kadar karıştıralım ki altı tutmasın. Kabuklarını rendelediğimiz limonlarımızın suyunu da içerisine koyalım ve greyfurt marmelatımız koyulaşınca cam kavanozlarımıza sıcak sıcak alalım ve ağzını kapayalım.

Hiç yorum yok