Duşakabin Camı Nasıl Temizlenir - kadinvsaglik.com

Duşakabin Camı Nasıl Temizlenir

 Duşakabin Camı Nasıl Temizlenir

Duşakabin Camı Nasıl Temizlenir

Duşakabinler banyoya girildiğinde temizliği ile gözümüze çarpan ürünlerdir. Banyo yapımlarında kirlenmeseler bile su noktacıkları iz bırakır ve kötü görünmelerini sağlar. Elimizde bez devamlı her banyoya girenin ardından temizlik yapmamız mümkün değildir. Birikmiş kirler ve su damlacıklarını çıkarmakta ağır kimyasal maddeler kullanmak doğru bir temizleme yolu değildir. Sularımızdaki kireç de zamanla camlarda kireç kalıntıları yapmaktadır. Bu kalıntılarda leke bırakır ve bu lekelerde temizlenseler bile çıkmamaktadırlar. Sizlere kabin temizliği için çok basit ve etkili leke çıkarma önerilerimizi ve lekeler için önlem amaçlı neler yapabileceğimizi söylemek isteriz.

Duşakabin Cam Temizliği

Camlardaki lekeleri en etkili temizleme yolu aslında çok basittir. Banyo camları kirden, sabundan ve su içindeki kireç kalıntılarından temizlemekte en büyük yardımcımız arabaların cam suyuna konan cam silecek sularıdır. Araba camlarını kirden tek çırpıda temizleyen bu su, banyo camlarınızı çok mükemmel bir şekilde temizler. 9-10 liraya satılan bu suları alıp fısfıs içine koyun ve camlarınızı onunla temizleyin. Göreceksiniz ki mükemmel bir şekilde iz bırakmadan temizlik yapmanızı sağlamaktadır.

Duşa kabin Temizleyici Sprey

Bu bizler için çok sıkıntılı bir durum olduğu için camlardaki lekeleri temizlerken izler kalıyorsa, bu izleri temizlesek de bazen çıkmayabilir. Bir fısfıs içine sirke koyarak lekelerin üzerine sıkalım ve bir bezle silerek temizleyelim. Sirkenin leke çıkarma özelliği sayesinde banyo kabinlerindeki, musluklardaki lekeleri ve su izlerini mükemmel bir şekilde çıkarmaktadır.

Duşakabin Nasıl Temizlenir

  • Karbonatın leke çıkarma özelliği sayesinde banyonuzdaki zor lekeleri hemen çıkarabilirsiniz. Banyonuzdaki duşa kabindeki zor lekeleri çıkarmak için bir kase içine bir iki kaşık karbonat atın ve bir limon sıkın bu karışımı macun gibi yapıp zorlandığınız lekelerin üzerine sürün ve kabininizi bu karışımla bir güzel ovun. Durulayın ve bir bezle isterseniz camınızı kurulayabilirsiniz. Camdaki su ve sabun köpüğü lekelerinin çıktığını göreceksiniz.
  • Lekeleri daha tazeyken temizlemek, kabinlerde leke oluşumunu önler. Duş aldınız ve çıkmadan ılık su ile kabininizde kalan köpükleri yıkarsanız, bu sabun lekeleri kalmasını önleyecektir. Sıcak su yağ ve kiri daha leke tutmadan akıtıp gidecektir.
  • Limonu ikiye bölün ve bu şekilde lekeli yerleri limonla ovun. Limon içindeki asitler lekeleri hemen çıkarmakta size yardımcı olacaktır.
  • Bazen lekeleri çıkarmakta eski diş fırçaları da çok faydalı olur. Eski diş fırçalarımızı atmayalım ve bu tür lekeleri temizlerken diş fırçalarımızdan faydalanabiliriz. Ayrıca diş macunu çok iyi metal ovar ve leke çıkarır. Tüpler içinde kalan diş macunlarını atmayalım ve diş macununu kabin metallerindeki lekeleri çıkarmakta kullanabiliriz. Diş macunu çok iyi musluk temizler ve parlatır. Eski diş fırçamızla ve macunumuzla musluklarımızı ilk günkü gibi pırıl pırıl yapabiliriz.

Duşakabin Temizliğinde Vazelin

Vazelin de çok iyi bir leke çıkarıcı olarak kullanılmaktadır. Vazelin özellikle duşakabinin metal kısımları için çok faydalıdır. Vazelinin metal kısımlara sürün ve bir bez yardımı ile iyice ovun. Metallerin tertemiz olduğunu ve parladığını göreceksiniz. Ayrıca duşakabin temizliğinde vazelini duşun metallerinin hareket mekanizmasına sürerseniz kapakların kapanmasında, sürgünün işleyişinde çok faydalı olduğunu göreceksiniz. Zor çekilen kapaklar için özellikle çok etkilidir.
Size önerimiz camlarınızdaki lekeleri temizledikten sonra durulayın ve çekçek yardımı ile suyu alın. Çekçekle silinen camda durulamalardan sonra suyun içindeki kireç nedeniyle oluşabilecek lekeleri önlemiş olursunuz.

kadin, Duşa kabin Cam Temizleyicisi, Duşa kabin Temizleyici Sprey, Duşa Kabin İçin Deterjan Yapımı, Duşa kabin Temizliğinde Vazelin, Duşa Kabin Camlarındaki Lekelerin Temizliği,

Hiç yorum yok