Cepli Atkı Modelleri - kadinvsaglik.com

Cepli Atkı Modelleri

Cepli Atkı Modelleri

Cepli atkı modelleri ve cepli şal modelleri son senelerde çok kullanılan atkı modelleri arasındadır. Çok kullanışlı olan bu atkılar özellikle gençler arasında çok beğenilmektedir. Atkıyı sadece soğuk havalarda soğuktan sorunmak üzere takılan bir giyim eşyası olmaktan çıkaran bu modeller çok kullanışlıdır. Elleri soğuktan koruyan ve bir çep görevi gören çepleri ile çok da şık durmaktadır. Değişik çep modelleri ile atkılar son derece kullanışlı da olmuşlardır. 
Bu senenin modası olan cepli atkı modeli örnekleri sizlerle paylaştık ve bu modellerin nasıl yapıldığını resimlerle sizlere anlattık. Çok beğeneceğinizi düşündüğümüz cepli şal yapımını da sizlerle paylaştık. İnşallah beğenir ve uygularsınız.

Palet Cepli Atkı Modeli
Palet Cepli Atkı Modeli

Son zamanlarda moda olan cepli atkı modelleri çok şık görünmekteler. Cepli atkılar hem çok kullanışlı hemde tasarımındaki değişiklikle atkı modasında yenilik açmaktadır. Yukarıdaki atkımız el yapımı atkı olup, yapımı da çok kolaydır. Selanik örerek yapılan atkımız da eğer selanik örmesini bilmiyor iseniz bir ters bir düz örerek de aynı şıklığı yakalamanız mümkündür. Selanik örgüsü sadece ilmekleri alırken farklı alım tekniği ile örülmektedir. Atkımızın cep kısımları sonradan örülmüş ve atkımıza dikilmiştir. Kumaş satan bir yerden paletli kumaş alarak cep boyunda kesip  atkımızın cebine dikerek atkımızı tamamlıyoruz. Atkımızı geniş başlayarak cepli şal olarak da yapabilirsiniz.

Tüylü Atkı Modeli
Tüylü Atkı Modeli

Çok şık görünümlü bu atkıyı sizde kendiniz yapabilirsiniz. Cepli atkı yapımı için sadece birazcık örgü bilmek yeterlidir. Eğer örgü bilmiyor iseniz bile bu kadın atkı modellerini hazır aldığınız atkılara eklemeler yaparak elde edebilirsiniz. Cep kısmı tüylü kumaş geçirilerek yapılmış atkımız şimdi gençlerin en çok kullandıkları, çok rağbet ettikleri cepli atkı modellerindendir. Aldığımız tüylü kumaşımızı üç yanında ekleyerek dikmeniz yeterli olacaktır.

Küçük Cepli Atkı Modeli
Küçük Cepli Atkı Modeli

Son zamanlarda gördüğümüz en güzel kadın atkı modellerinden olan bu cepli atkı modellerinin en şıklarından olan bu küçük cepli atkı yapımı için atkımızı örüp hazırlayalım ve her iki kenarına ise 8 er tane cep örelim. Modelimizde olduğu gibi şişkin cepler olmasını istiyorsak ceplerimizi biraz büyük örüp, büzerek dikiyoruz. Son derece harika, her kezin dikkatini çekecek çok şık  atkı modellerinden bir tanesidir. Özellikle genç kızların çok severek kullanacakları harika bir atkı modeli. Birine hediye etmek için de son derece iyi bir seçim.

Ponpon Cepli Atlı Modeli
Ponpon Cepli Atlı Modeli

Özellikle genç kızların çok sevecekleri çok şık bir atkı modeli. Üzerinde değişik yapılarak çocuklar içinde yapılabilecek çok uygun bir model olacaktır. İlmek sayısını küçültüp, boyunu da çocuğunuzun kullanabileceği boyda yaparsanız harika bir çocuk atkısı da olabilecek bir model. Kadınların ve genç kızların severek kullanacağı  kadın atkı modellerinden olan bu atkı, haraşo örülerek yapılmış harika bir atkı modelidir. Atkımızı cepli şal olarak da yapabilmek için başlarken geniş başlamanız ve örmeniz yeterli olacaktır. Cep kısmına ponpon yaparak dikmenizle bu şık atkıyı tamamlamış olursunuz.

Tığ İle Cep Örülen Atkı Modeli
Tığ İle Cep Örülen Atkı Modeli

El yapımı atkımızın cepleri tığ ile değişik renklerde örülüp birleştirilmiştir. İsterseniz atkınızı da tığ ile örüp değişiklikler yapabilirsiniz. Cepli atkı yapımında modellere sabit kalmaktansa, istediğiniz gibi modellerde oynamalar yaparak kendi zevkinize göre üretmek sizin elinizde. Son derece şık olan bu atkı modeli, son derece de kullanışlıdır.

Saç Örgülü Cepli Atkı Modeli
Saç Örgülü Cepli Atkı Modeli

Atkı modelimizde cepler sonradan değilde başlarken örülmekte başladığımız atkımızı iki cep miktarı örerek ikiye katlıyoruz ve ceplerimizi dikiyoruz. İster modelde ki gibi saç örgüleri koyun, isterseniz tamamını düz örün bu senenin modası olan bu atkının, bizlerce modası geçmeyecek ve kalıcı bir atkı çeşidi olarak kalacaktır. Senelerce kullanabileceğiniz atkı modeli çok şık ve gösterişlidir.

Cepli Atkı Modelleri
Cepli Atkı Modeli

El yapımı atkımız çok güzel görünmekte olup yapımı da çok kolaydır. Atkımızı her tarafından düz örgü ile örüyoruz yani haraşo örgü le ördüğümüz atkımızın cep kısmını ise düz örüp dikiyoruz. İsterseniz modelimizdeki gibi değişik renklerde isterseniz tamamı aynı renkte yapabileceğimiz atkımızın isterseniz cep kısmını da haraşo örerek dikebilirsiniz. Bu atkıları dikerken zorlanmamak için örgü iğneleri vardır. Bu iğnelerin iplikleri geçireceğiniz yerleri oldukça büyüktür. Yorgan iğnesine benziyor ama onlar kadar uzun değiller ve uçları da daha küt yani batsalar bile deriyi delecek gibi sivri değiller. Cepleri dikerken size yardımcı olur. Bu atkı modelimiz de cepli şal modeli için çok uygun bir modeldir.

Hazır Cepli Atkı Modelleri
Hazır Cepli Atkı Modelleri

El yapımı atkı  olmayan bu atkı modelini sizler için örnek olarak koyduk. İsterseniz el örgüsü de yapabileceğiniz atkıda tam ortaya burgu koymuşlar ve çok şık olmuş. Cepleri birer düğme ile süslemişler ve bu çok şık olmuş. Lastik örgü sadece başlarken ve kenarlarda kullanılmış. Bizler için çok şık  kadın atkı modelleri arasında olan bu atkı modellerini isterseniz sizler istediğiniz örneği koyarak da yapabilirsiniz.

Tığ İşi Cepli Atkı Modeli
Tığ İşi Cepli Atkı Modeli

Tığ ile yapılmış bu modelde aslında cepli atkıların ne kadar kullanışlı olduğunu görmekteyiz. Sadece ellerimizi ısıtmak için değil cep telefonlarını da koymakta yardımcı oluyorlar. Bir cep ne işe yarıyorsa atkımız üzerindeki cepler de o işe yaramaktalar. Dilerseniz bozuk paranızı, dilerseniz elinizdeki bir şeyi içine atıvereceğiniz çok kullanışlı bir giysi modeli. Değişik renklerde rengarenk örebileceğiniz atkınıza ceplerine de istediğiniz şekli vererek kullanabilirsiniz. Şekilden sıkıldınız ise cebin üzerini yukarıdaki gibi paletlerle, yada kürk ile isterseniz değişik kumaşlarla yada gene kendinizin ördüğü başka ceplerle süsleyerek dikebilirsiniz.

Haraşo Örülmüş Cepli Atkı Modeli
Haraşo Örülmüş Cepli Atkı Modeli

El yapımı atkı modelimiz çok gösterişli ve çok şık, bir o kadar da kullanışlıdır. Yapımı çok kolay örmesi de kısa sürede bitecek olan bu modelde sadece düz örgü kullanılmış ve cepler sonradan örülerek atkı üzerine dikilmiştir. Dilerseniz atkımızın enini daha da geniş tutarak çok güzel bir cepli şal yapabilirsiniz.

Hazır Cepli Atkı Modeli
Hazır Cepli Atkı Modeli

Hazır olarak satılan modelimiz bizce çok güzel, sizlerde alırken bu senenin modası olan mavi, gri ve desenli atkıları tercih edebilirsiniz. Değişik olarak sizde kendiniz örmek isterseniz cep kısımlarını bu modeldeki gibi örnekler koyarak renklendirebilirsiniz. Desenler atkıya çok şık bir görünüm katmaktadır. Dilerseniz atkının üzerine sonradan örüp taktığınız ceplerin üzerlerine değişik figürler örerek yada hazır dikilmek üzere olan süslerden ekleyerek atkınızı daha da şıklaştırabilirsiniz. Sadeliği seven bayanlar için bu şık ve sade model  harika bir seçim olacaktır. Her kez örgü bilmek zorunda değil elbette, sizler için seçtiğimiz bu atkı modelini yada benzeri seveceğiniz bir modeli tercih edebilirsiniz. İnsanın kendini nasıl ve ne derecede rahat ve güzel hissettiği çok önemlidir. Bu küçük değişiklikler kadınlarda kendine özen gösterdiğini, daha güzel göründüğünü hissettirerek ruh halini düzeltmektedir. Değişiklik ve değişik modelleri giysileriniz de denemek çok önemlidir. İnsanın kendisini iyi hissetmesini sağlamaktadır.

Bere, Eldiven, Cepli Atkı Modeli Takımı
Bere, Eldiven, Cepli Atkı Modeli Takımı

Son derece şık olan bu modelde üçlü takım olarak kullanılmış atkı, şapka ve eldiven üçlüsü çok şık ve gösterişli durmaktadır. Şimdi yeni trend olan kolluklar da burada model olarak sizlere göstermek istedik. Gençlerin ve kadınların bizce bundan sonra çok kullanacağı bir model olacak. Kolluk kullanımı yeni yeni başladı ama gençler tarafından büyük ilgi göreceğe benzemektedir. Hele cepli atkı ile çok şık bir ikili olmaktalar. Bere kullanan  bayanlar için hele çok şık bir üçlü olacak gibi gözükmektedir. Seveceğinizi umduğumuz bu modeli mağazalarda bizce artık daha sık göreceksiniz.

Cepli Şal

Cepli Şal

Bundan sonra daha da çok karşılaşacağınız bu şal modelleri bizce diğer şallara göre çok daha şık durmaktadır. Çok daha da kullanışlı olan cepli şal harika da durmaktadır. Yukarıdaki gördüğünüz cepli atkı yapımında gösterdiğimiz bütün atkı modellerini başlarken daha geniş başlayarak cepli şal yapmanız mümkündür. İsterseniz şalınızın tam kol altını dikerek kendinize kol girişi yapıp şalınızın daha düzgün durmasını sağlayabilirsiniz. Cepli şalları ister dışarı çıkarken isterseniz evde çok rahat kullanabilirsiniz. Önceleri yelek giyilen evlerde soğuk kış günleri cepli şal giyerek evde bile büyük şıklık yaratabilirsiniz. Arka kısmını biraz daha genişleterek örerseniz çok şık duracaktır eminiz. Bu şal modeli daha yaygın değil ama biz çok beğendik ve yayılacağına eminiz. Mutlaka şallarınıza bu şekil de cepler dikerek giyin ve tarifimizdeki gibi örerseniz çok daha güzel olacaktır.

Örgü Örerken Nelere Dikkat Etmeliyiz Örgü İpi Markaları

Öreceğiniz atkılarınızı lütfen en kaliteli iplerle örmenizi tavsiye ederiz. Kalitesi düşük ipler yıkandıklarında bozulur, renkleri solar, çekerler hatta ipler birbirinin içine bile girer. Bazen de tüylenir ve pamukçuklanırlar. Onca emek heba olacağı için örgülerinizi en kaliteli iplerle örmenizi tavsiye ederiz. Örgülerinizde dikim işini yaparken mutlaka yanınızda bir örgü iğnesi bulundurun. Örgüler için yanınızda kalın başlı tık olması iyi olur. Örgü iğneleri yorgan iğnesine benzemekteler ama bu iğnelerin başları daha küt ve delikleri daha geniştir. Dikim işlerinizi bu iğnelerle yaparsanız çok rahat edersiniz. Tığ seçimlerinizde büyük numara tığlar kullanırsanız örgünüzü daha muntazam örebilirsiniz. Alacağınız ipin kalınlığına göre tığ kullanmanız sizin için avantaj olur. Örgü örmekte tığ ve şiş secimleri son derece önemlidir. İnce bir şişle örülen atkı örneği tam bir şekilde göstermemektedir. Şiş seçerken de ipinizin kalınlığında şişler tercih etmelisiniz.

Örgü İpi Markaları

  • Nako
  • Kartopu
  • Alize

Hiç yorum yok