Ev Dekorasyonunda Halı Seçimi - kadinvsaglik.com

Ev Dekorasyonunda Halı Seçimi


Ev Dekorasyonunda Halı Seçimi

Ev Dekorasyonunda Halı Seçimi

Ev dekorasyonunda halı seçimi sanıldığının aksine çok önemlidir. Dekorasyonun en önemli parçalarından biri olan halı evimizin dekorasyonunu ön plana çıkarmakta ve tamamlayıcı parçası olmaktadır. Evimizin yüzeyinde kullandığımız halı hem kaliteli, hem şık, hemde aile bütçesine uygun olmalıdır. Halıyı evimizin hangi bölümü için seçeceğimiz çok önem taşır.
Ev Dekorasyonunda Halı Seçimi Halının kullanım Alanı

Kullanım Alanlarına Göre Halı Seçimi

Halımızı evimizin hangi bölümünde kullanacağımız sorusuna verdiğimiz cevaplarla halı seçmek gerekmektedir.
Halımız evin çok kullanılan bölümünde ise kir götüren lekeye dayanıklı halı secimi yerinde olacaktır.
Halımız mutfak gibi yağ ve suya  mahmuz kalabilecek bölümünde kullanılacaksa, yağa ve ıslanmaya dayanıklı olması yerinde bir karar olacaktır.
Evimizde bakmamız gereken çok önemli bir detayda halının güneşe çok mahmuz kalan bir yerde olup olmayacağıdır. Eğer halı çok güneşe mahmuz kalacaksa renklerinde solmalar olacağından güneşe dayanıklı iplikten dokunmuş halı seçmek gerekmektedir.
Halının Kullanım Alanı

Halı Ceşitleri Nelerdir

  • Halı seçiminde bakmamız gereken noktalar vardır. Bu noktalar halımızın kalitesini belirler. Özellikle 'hav ağırlığı' yani metre kareye düşen iplik ağırlığı demektir. Halımızda iplik ve ilmek sayısı fazlalığı halımızın kalitesini arttırır. Bunun yanında halıda kullanılan ipliğin niteliği de halımızın değeriyle orantılıdır. Uzun yıllar kullanacağınız halının kaliteli olması çok önemlidir.
  • Naylon halılar uzun ömürlü sık kullanım için uygun leke gizleme özelliğine sahiptir.
  • Polipropilen malzemeli halılar ise kolay temizleme özelliğine sahiptirler.
  • Polyester halılar su lekelerine dirençli suya dayanıklı halılardır.
  • Akrilik halılar ise yüne benzemeleri sebebiyetiyle kaliteli ve şık bir görünümdedirler.
  • Yün halılar en çok tercih edilen halılardandır fakat maliyeti yüksektir.
  • Günümüzde yün ve naylon karışımı halılar vardır ki bu halılar renk acısından canlı yün halıya göre maliyeti daha düşüktür.

Halı Çeşitleri

Halıda Renk Ve Desen Seçimi


Halıda renk ve desen seçimi şüphesiz ki çok önemlidir. Ev dekorasyonunda  halı seçimi yaparken en önemli kural, halımızın evimizin mobilyalarına ve duvar rengine uygun seçilmesidir. Evimizin ana rengini mobilyalar, perdeler ve duvar rengi belirler. Be eşyalara uyumlu renklerdeki halı seçimleri daha doğru olandır.
Halı Ceşitleri Nelerdir
Evimizin odak noktası mobilyalar olacağından seçeceğimiz halımız onu tamamlayıcı nitelikte olmalıdır.



Halıda Renk Ve Desen Seçiminin Önemi


Eğer amacınız halıyı ön planda kullanmak ve odak noktasını halının olacağı bir dekorasyon yapmaksa o zaman renk ve desen seçiminde özgürsünüz demektir. Zevkinize ve tarzınıza göre istediğiniz halıyı seçebilirsiniz.
Duvar rengimizle koltuk rengimiz farklı ise seçeceğimiz halı deseninde iki renginde bulunması tamamlayıcılık yaratır.
Halımızın seçiminde dar alanlarda kullanacağımız halı açık renk olması evi daha ferah göstermektedir.
Geniş yerlerde ise odanın soğuk havasını kırmak ve samimiyet katmak  için sıcak renklerde halı seçimi uygun olacaktır.
Evimize halı seçerken dikkat etmemiz gereken en önemli noktalardan biri de halımızın ebatlarıdır. Halımızı dekorasyonumuzun bir parçası olduğunu unutmamamız gereklidir.
Halıda Renk Ve Desen Seçiminin Önemi




Halımızın ebadı odamızın genişliğine uygun seçilmeli ve halı kendini göstermelidir. Halının desenleri ve renkleri kısıtlı alanlarda kalmamalı belirgin bir şekilde ortaya çıkmalıdır.
Halı seçiminde uyulması gereken bir diğer nokta da halının desenleridir. Dekorasyonda desen ön planda var ise yani koltuk desenli yada perdelerde desen ön planda ise halımız daha sade olmalıdır. Ana renklere uyumlu desensiz bir halı seçmek yerinde olacaktır.

Halıda Renk Ve Desen Seçiminin Önemi

Hiç yorum yok