Ev Aydınlatması Nasıl Olmalı - kadinvsaglik.com

Ev Aydınlatması Nasıl Olmalı

Ev Aydınlatması Nasıl Olmalı

Oda Aydınlatması Nasıl Olmalı

Ev dekorasyonunda aydınlatma çok önemlidir. Her evin kendine özgü bir havası ve tarzı vardır. Evin nasıl aydınlatılacağını planlarken, bir yandan da unutmamalıyız ki aydınlatmalar evin şıklığına katkıda sağlar.
Oda aydınlatması doğru yapıldığında odada güzel bir atmosfer yaratır ve odanın hem detayları hemde renkleri daha iyi görünür. Kötü aydınlatma odanın duvar renklerinden tutun da  özenerek seçtiğiniz mobilyalarınızın sıradan, renklerini de  soluk ve sönük gösterir.
Evinizden iyi bir şekilde yararlanmanız ve sıcak ortamlar yaratmanız için aydınlatmanın önemi çok büyüktür.

Aydınlatma yaparken iki önemli noktaya dikkat edilmesi gerekir. Birincisi aydınlatmanın kullanılan amaca uykun olup olmadığıdır. İkincisi ise aydınlatmanın ev dekorasyonunuza uygun olmasıdır.

Ev Aydınlatması Nasıl Olmalı

  • Ortam aydınlatması
  • Görevi aydınlatma olanlar
  • Vurgu aydınlatması

Ortam aydınlatması


 Ortam aydınlatması
Ortam aydınlatması ortamı aydınlatacak yeterli ışığı sağlamasıdır. Bunlar avizeler, tavan armatürleri, gizli tavan aydınlatmaları, büyük lambaderler bu amaçlar için kullanılanlardır. Bu aydınlatmalar ister sarı isterse beyaz ışık verenlerden olabilir. Bu tamamen sizin seçiminizdir.
Genelde yapılan en büyük hatalardan biri bu ışığın ortam için yeterli olduğunu düşünmektir. Sadece tavandan gelen ışığın bir ortam için yeterli olmaması ve diğer iki aşamayı da odamıza eklememiz gerekmektedir.

Görevi aydınlatma olan lambalar 

Görevi aydınlatma olan lambalar

Bu aydınlatma grubu lambalar kitap okumak, el işi yapmak, makyaj yaparken kullanmak amaçlı gereken ışığı sağlama görevinde olan lambalardır. Bunlar abajurlar, tuvalet masası lambaları, çalışma masası lambaları, tezgah lambaları, banyo dolap lambaları gibi aydınlatıcılardır. Evimizde ortam lambalarımızı düzenledikten sonra nerelerde görev amaçlı lambalara ihtiyaç duyacağımıza bakmamız gerekmektedir.

Vurgu amaçlı lambalar

 
Vurgu amaçlı lambalar

Vurgu amaçlı lambalar odanın atmosferini değiştirmek amaçlı özel aydınlatma dokunuşlarıdır. Odamızda sevdiğimiz bir köşeyi yada bir objeyi öne çıkarmak maksatlı kullanılırlar. Bu aydınlatma lambaları  spot lambalar, çerçeve lambaları, mumlar, niş aydınlatmaları, dimmer anahtarlı lambalar, duvar aplikleri, dolap içi aydınlatmaları, vurgu aydınlatmasında kullanılabilecek lamba çeşitleridirler.


Mutfak Lambaları Nasıl Olmalı

Mutfaklarda özellikle let aydınlatmaları tercih etmenizi öneririz.Bazı mekanlar mesela mutfak, yemek yerken aydınlatmanın iyi olmasını isterken  gece kalkıp bir su içsek o aydınlatma bize fazla gelir ve ortamın  daha loş olmasını isteriz. Her mekanın farklı aydınlatma seçenekleri vardır. Mutfaklarda iki farklı aydınlatma seçeneğini kullanmak daha doğru olacaktır.

Banyo Aydınlatması Nasıl Olmalı

Banyo aydınlatmasında tavandan gelen ışık yerine banyo aynasının yanında kullanacağınız iki adet lamba, aynada gölge sorununuzu ortadan kaldıracaktır. 

Koridor Aydınlatma

Koridor ve merdivenler güvenli şekilde ortamı görebileceğimiz gibi aydınlatılmalıdır.

Salon Aydınlatması Nasıl Olmalı

Salonlarımızda tavandan sarkan 3 tane avize yerine bir ayaklı lamba, bir adet abajur gibi farklı aydınlatma sistemleri daha uygun olacaktır.


Yatak Odası Aydınlatması Nasıl Olmalı


Yatak odası için tavandan aydınlatma yanında mutlaka abajurlar ,tuvalet masası aynaları gibi görevi aydınlatmak amaçlı lambaları kullanmanızı öneririz. Aynı zamanda dekorasyon acısından çok güzel tavan aydınlatmaları olduğunu unutmamak gereklidir.
Oda Işıklandırması

Oda Işıklandırması


Işığın göz yormamasını engellemek  için odanın farklı noktalarında farklı miktarlarda ışıkla aydınlatmak daha doğru bir seçimdir. Evimizdeki elektrik anahtarlarını  dimmer anahtarlarla değiştirmemiz ışığın kontrolünü daha rahat yapmamıza imkan sağlayacaktır. Lambalarınızda yeterli ışık verme özelliği var mı, tasarruflu lambalar mı dikkat etmemiz gerekmektedir. Bu sebeple sizlere led lambaları ve tasarruflu lamba kullanmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok