Bakış Açınızı Değiştirin - kadinvsaglik.com

Bakış Açınızı Değiştirin



Kimi zaman bakış açımız, alelade bir insanın bakış açısından bambaşka şeyler fark eder. Örneğin Sloven psikolog Matej Pelijhan’ın fotoğraf çalışmalarında fark ettiği gibi.

Bakış Açınızı Değiştirin

Pelijhan, “Le Petit Prince” (Küçük Prens) isminde beklenmedik düzeyde mükemmel çalışmasında, Muskuler Distrofi isminde olan kas rahatsızlığı sebebiyle tekerlekli sandalye ile hayatını yaşamak zorunda olan Luka isminde 12 yaşındaki küçük çocuğun etkileyici hayal gücünü objektiflere yansıtıyor.
Sahne ve de perspektif kullanımı metotları gerçekten muhteşem olan Pelijhan’ın fotoğraflarında Luka, dans ediyor, bir merdivene tırmanıyor, basket atıyor, kaykaya biniyor, dalış yapıyor ve balonla uçuruyor.

Pelijhan, Luka’nın rahatsızlığını anlatırken “fiziksel hareketini sadece elleriyle gerçekleştiren küçük bir çocuk olduğunu” söyledi. Pelijhan; “kendi başına temizlenemez, kendi başına giyinemez veya kendi başına yemek tüketemez; sadece sınırlı hareketlerini sınırsız hayal gücüyle kâğıda çizebilir.”  Matej Pelijhan’ın Küçük Prens projesiyle ilgili TEDx sunumunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok