Yağlarda Ve Meyve Sularında Duyduğumuz Soğuk Sıkım Nedir? - kadinvsaglik.com

Yağlarda Ve Meyve Sularında Duyduğumuz Soğuk Sıkım Nedir?

 
Yağlarda Ve Meyve Sularında Duyduğumuz Soğuk Sıkım Nedir?

 Soğuk Sıkım Nedir?

Soğuk sıkım nedir, nasıl yapılmaktadır?Son zamanlarda adını çok duyduğumuz ama hakkında çok bilgiye sahip olmadığımız, soğuk sıkım nedir? Faydaları nelerdir? Diğer yöntemlerden farkı nedir? Nasıl elde ediliyor? Aklımızda bir çok soru var mutlaka bu yöntemi çok duyuyoruz ama araştırmak aklımıza gelmiyor.
Tüketici olarak aldığımız gıdaların nasıl elde edildiğine artık daha çok dikkat ediyor ve ''doğal'' ya da '' organik'' besin almaya gayret ediyoruz. Gıda söktörü çok bozulmuş ve her şey maddiyat olmuş. Çoğu üretici bir besinin en sağlıklı nasıl yapıldığı değil de en uygun fiyata nasıl elde edildiğini göz önünde tutarak üretim yapıyorlar.
Soğuk sıkım  tamamen yağların sıkım aşamasında  elde edilişle alakalı makinelerin kullandığı yöntemin adıdır. Diğer yöntemlerle elde edilen yağlar çok sıcaklık almakta ve vitaminlerini kaybetmektedir. Soğuk sıkım yöntemi  daha maliyetli ve zahmetlidir ama bunun yanında elde edilen yağlar vitaminlerini kaybetmemiş soframıza tüm şifalarıyla gelmektedir.
Soğuk sıkımla elde edilen yağlar yüksek sıcağa maruz kalmadıkları için ''transit yağ'' asitleri oluşmamakta ve içinde bulunan biyoaktif bileşenleri de zarar görmemektedir. Bu yöntemle üretilen yağlar yüksek nitelikte olduğu için bizlere şifa kaynağı olmaktadır.
Yağlarda Ve Meyve Sularında Duyduğumuz Soğuk Sıkım Nedir?




Son zamanlarda hem adını çok duyduğumuz, hem de etrafta görmeye başladığımız soğuk sıkım meyve sularının diğer katı meyvelerin sıkılış tekniğinden farklı olarak elde ediliyor. Bu teknikte elde edilen meyve  suları ısı ve bıcak darbesi almadan elde edildiği için, enzimleri parçalamadan, oksidasyonu büyük ölçüde ortadan kaldırdığı için meyve ve sebze sularının ilk sıkıldıkları renk ve tatlarını da doğru muhafaza koşullarında çok daha uzun zaman korunmalarına olanak sağlıyor.
 

Hiç yorum yok