Vatanım İçin Ölürüm - kadinvsaglik.com

Vatanım İçin Ölürüm

Vatanım İçin Ölürüm

Hepimiz Vatanım için ölürüm der, vatanımıza canımızı veririz.  Öyle güzel bir yurdumuz var ki canımız ona feda, kanımızın son damlası ona helal, ömrümüz yeter ki vatan uğrunda son bulsun. Bizler kanının son damlasına kadar vatanına aşık insanlarız. Fakat gene bizler vatanımız için ölürüz derken vergi kaçırıyor, gene bizler haksız kazanç sağlayan bir çok kişi karşısında sessiz kalıyoruz. Belki de o kazancı sağlayanlardanız. Bazı küçük şeyler var ki çoğumuz vatanım için canımı veririm derken ona fark etmeden düşünmeden zarar veriyoruz. Helal yemek varken helalimize haram katıyor, gene önce ben diyoruz.
Bizim diğer milletlere örnek olacak öyle büyük bir tarihimiz var ki saymakla anlatılamayacak yaşanmışlıklar, destanlar yazılmış savaşlar, filmlere konu olan hikayeler, canını veren şehitlerimiz var. O şehitler ki canının, kanının  son damlasına kadar vatan diyen, vatanı için ölen şehitlik rütbesine erişen  mekanı cennet olan yüce insanlar. Bizler bu şehitlerin evlatlarıyız. Ecdatlarımızın bizlere bu vatanı neler çekerek nasıl emanet ettiğinin bilincindeyiz, bilincinde de olmalıyız. Unutmamalıyız bu geçmişimizi bu vatan kolay kazanılmadı, bu kadar da kolay harcanmamalı.
Uyanalım arkadaşlar vatanını sevmeyen insan olmaz. Vatanını sevmeyen, parçalamak isteyen bizden değildir, vatanını sevmeyen bence insan değildir.

Hiç yorum yok