Elmalı Tart Kurabiye Tarifi - kadinvsaglik.com

Elmalı Tart Kurabiye Tarifi

Elmalı Tart Kurabiye Tarifi

Elmalı Tart Kurabiye

Elmalı tart kurabiye tarifi son derece kolay ve çok lezzetli olmaktadır. Görünüm olarak değişik ve çok şirin olan elmalı tart kurabiye yapımında gülen surat modelini kullandık. Kurabiye hamuru ile yaptığımız küçük tartlarımız bayatlamadan çok uzun süre dayanabilmektedir. Özellikle çocukların çok seveceğini düşündüğümüz küçük tartlarımız harika bir atıştırmalık ve misafirlerinize severek ikram edeceğiniz birer ikramlıktır.
Bu güzel sevimli, küçük  gülen yüzlerin tarifini vermek istiyorum inşallah yerken de sizler gülersiniz. Her şeyden önce sevgiyle yapın, yerken de gülümseyerek yiyin:))

Elmalı Tart Kurabiye Malzemeleri

  • 1 paket margarin, (yada 250 gr. tuzsuz tereyağı)
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 yumurta,
  • Alabildiği kadar un

 Kurabiye İçi malzemeleri

  • 5 adet elma,
  • Yarım su bardağı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Tart Kurabiye Tarifi

Elmalı tart kurabiye tarifi için öncelikle  katı yağımızı ve şekerimizi çok iyi yoğurmamız gereklidir. Kurabiyenin yapımına isterseniz pudra şekeri de kullanabilirsiniz. Toz şekerle yapacaksanız, toz şeker eriyene kadar katı yağ ile iyice yoğrulmalı ve krema kıvamında olmalıdır. Sonrasında yumurta, kabartma tozu, vanilyağı eklenmelidir. Unu azar azar ekleyerek yoğurmalısınız ki hamur iyice kıvamına gelsin. Kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde hamurumuzun yoğurma işlemi tamamlanır.
İç malzemelerin yapımı  için elmalarımızı güzelce yıkayalım ve soyalım. İçlerini de aldıktan sonra elmalarımızı rendeleyelim şekeri de ilave ederek bir tencerede çok az öldürecek kadar pişirelim. İçerisine tarçını da ilave ederek altını kapayarak soğumaya bırakalım.
Hamurumuzdan  küçük ceviz büyüklüğünde kurabiye yaptığımız ölçüde aldığımız  parçaları yuvarlak bir şekilde açalım. Bir çay bardağı yardımı ile şekillendirirsek daha düzgün yuvarlaklar elde etmiş oluruz. Bu yuvarlakların üzerine elimizle yaptığımız ince uzun hamurları çevresine dolayalım ve pizza şekli verelim. Pizza şeklindeki hamurlarımızın içlerini elmalı harcımızı dolduralım ve bu güzel suratlarımızı güldürebilmek için iki göz ve küçük bir ağız yapalım. Çok küçük hamur parçacıkları kullanalım ki hamurlar pişerken büyüyerek şeklini almalı tart kurabiyesinin şeklini bozmasınlar. Özellikle çocukların çok sevdiği gülen suratlı elmalı tart kurabiye bozulmadan çok uzun süre kalmaktadır.

Hiç yorum yok