Renk Değiştiren Dövme - kadinvsaglik.com

Renk Değiştiren Dövme

Dövme artık kendini ifade etmenin bir aracı olmaktan öteye gidiyor. Dövmeler, yakında gelecekte kan alkol seviyelerini görmek veya tenimizi dokunmatik bir ekrana çevirmek gibi çok daha pratik uygulamalar için kullanılabilecek. Harvard ve MIT’den elit bir ekip, dövmede kullanılacak için akıllı mürekkep geliştirdi.

 Renk Değiştiren Dövme

Renk değiştiren dövme ne şekilde çalışıyor?

Glikoz seviyesi gibi farklı biyometrik parametreleri değerlendiren dövmeler, test sonucuna göre şaşırtıcı şekilde renk değiştiriyor. Biyosensitif mürekkepler kullanarak oluşturulan dövmeler, çok kolay kimyasal reaksiyonlar ile çalışıyor.

Mürekkepler, besin maddelerini hücrelere taşıyan ve onların atıkları taşıyan, vücudun interstisyel sıvısı ile bir etkileşime giriyor. Kan plazmasıyla çalışan bu sıvı, kandaki kimyasal konsantrasyonların bir göstergesi gibidir. Böylelikle kan elde edilen bilgilerin bir kısmına, bu vücut sıvısı ile de şaşırtıcı şekilde ulaşılabiliyor.


“Dermal Abyss” olarak isimlendirilen bu projede, mürekkebin iki farklı formu bugüne kadar domuz derisine uygulandı. Birincisi, hastanın kan şekeri değerlerini görmek üzere tasarlanır; konsantrasyon arttıkça yeşilden kahverengiye döner. İkincici dehidrasyonu engellemek için sodyum konsantrasyonunu izliyor. Daha fazla sodyum varsa, daha koyu yeşil bir renge bürünüyor. Şimdilerde gençlerin çok daha fazla ilgisini çeken bu dövme çeşidi renk değiştirme özelliği olduğu için farklılıklar yaratmaktadır.

Renk değiştiren dövmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hiç yorum yok