Lahana Yaprağı Neye İyi Gelir - kadinvsaglik.com

Lahana Yaprağı Neye İyi Gelir

Lahananın Faydaları Nelerdir

Lahana Yaprağının Faydaları

Lahana yaprağının faydaları ve lahana yaprağı neye iyi gelir saymakla bitmeyecek kadar çoktur. İçerisinde bol  miktarda B, C ve E vitaminleri ve potasyum yönünden de zengin bir sebzedir. Kalsiyum acısından çok zengin olan bu sebze mutfaklarımızda devamlı bulundurmamız gereken, bol bol tüketmemizi gerektiren tam bir şifa defosudur. Mucize sebze lahana harika bir besindir ve kalori bakımından düşük sebzelerin başında geldiği için cok güzel bir rejim yemeğidir. Sağlık açısından gerçekten harika bir besin olan lahana, bir çok yerde kullanılmaktadır. Güçlü antioksidan bulunan ve bu özelliği ile sürekli tüketilmesi önem taşıyan lahana, Allah'ın bir mucizesi olarak vücudun tüm organlarını korur. Lahana suyu ile zayıflama yöntemi de en çok kullanılan rejim yöntemlerindendir.

Lahana Yaprağı Neye İyi Gelir

Lahana Yaprakları Ağrılara İyi Gelir
Lahananın  ağrı giderdiğini  biliyor muydunuz? Diz, bacak ağrınız mı var akşam yatmadan önce bir kaç lahana yaprağını ağrıyan yere sarın, kaymasın diye bir bezle bandajlayalım çok iyi geldiğini göreceksiniz. Lahana yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın, yumuşayınca sıcağı sıcağına dizinize sarın. Lahana içerisinde ağrı kesici özelliği vardır. Ağrıyı kesmekle kalmaz tedavi edici özelliği ile tedavi de etmektedir. Sadece dize değil ağrıyan nereniz var ise lahana yağraklarını sararak şifa bulmaktasınız. Aynı zamanda lahanayı yemeklerinizde tüketmek, salata olarak yemek bu ağrılarınızın geçmesinde çok etkili olacaktır. Genellikle kür olarak çorbası yapılarak içilmektedir. Lahana katı meyve sıkacaklarında sıkılarak suyu alınırsa bu suyu içmek çok etkili bir ilaç niyeliğindedir. Lahana suyunu sabah ve akşam içmek çok iyi bir ağrı ilaçıdır. Bu ağrılarınızdan kurtulana kadar sabah ve akşam lahana suyu içmeniz ve bu suyu düzenli tüketmenizde fayda vardır.

Lahana Menüsküse İyi Gelir
Lahana içerisindeki etkenler sayesinde menisküs yırtıklarını geçirmektedir. Tedavi edici özelliğinin yanı sıra ağrılarını da geçirmekte birebirdir. Lahana yapraklarını bir tencere sıcak su içerisine batırıp çıkarın ve çok az yumuşayınca sıcağı sıcağına dizinize sarın. Göreceksiniz ki dizinizde iyileşme fark edilir bir biçimde olacaktır.
Baş ağrınız mı var? Aynen bir kaç yaprağı başa sarın ve bir şapka yada bir tülbentle sabitleyim inanılmaz bir şekilde çok iyi geldiğini göreceksiniz.

Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendirir
Lahana  kansere yol açan hücreleri önleyici etki ettiği için kanserin yayılmasınıda engelliyor. Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendiren lahana hasta olmamızı da engelliyor.

Lahana Yaprakları Kemiklere İyi Gelir
Peynir, süt gibi kalsiyum açısından zengin lahana kemik sağlığımızıda koruyucu etki yaratdığından çocukarımıza cok bol yedirmeliyiz. Hele ki yaşlılarımıza bol miktarda yedirmeliyiz ki kemikleri kuvvetlensin, kemik erimesi hastalığını önleyebilelim.

Mide Ve Bağırsağa Faydalıdır
Bol miktarda lif barındıran lahana mide sağlığını koruyor, ünsere de çok iyi geliyor. Kalp ve damar sağlığını koruyucu özelliği de olan bu inanılmaz sebze neredeyse her derde iyi geliyor.
Rejim yapan kişilerin bol bol tüketmesi gereken lahana mide ve bağırsak sindirimine de çok iyi geliyor.
Lahana turşusu bağırsaklarımızdaki yararlı mikro organizmalar için çok önem taşır.
Kanser önleyici sebzelerin başında gelen lahana içerisindeki beta-karoten ile kanseri önler hücre yayılmasını engellemektedir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklarla kalkan gibi savaşmaktadır.

Kadınların Göğüs Ağrılarında Faydalıdır
Özellikle hamilelikte süt birikmesine, şişmelere ve apselere karşı çok etkilidir. Göğüste süt birikmesine karşı sıcak suya batırılıp çıkarılan lahana yapraklarını göğsünüze sararsanız göğüs ağrıları için çok faydalıdır.
Lahana Suyu İle Zayıflama

Lahana Suyu İle Zayıflama

Lahana suyu ile zayıflama yöntemi çok etkili bir zayıflatıcıdır. İçerisindeki ekten maddeler sayesinde vücut yağlarını yakmakta ve hızla kilo verilimini sağlamaktadır. Bunun yanında tüm bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için bu hızlı kilo verişten vücut yorgun ve halsiz halmamaktadır. Çok güçlü bir vitamin deposu da olan lahana sayesinde çok hızla kilo vermek mümkündür. Sabah aç karna bir bardak lahana suyu içmek çok faydalı bir zayıflama kürüdür. Gün içerisinde de bol miktarda su içerseniz lahananın yaktığı yağları vücüttan atmanızı sağlayacaktır. Su içilmez ise yakılan yağ malesef vücutta kalır. Lahananın yağ yakıcı özelliği ile yağları yakar ve bol miktarda su ile vücuttan atılır.
Sadece zayıflamak amaçlı içilmeyen lahana yaprağı suyu selülitlere de çok faydalıdır. Kan dolaşımını hızlandıran lahana suyu bu cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar ve yaşlanmayı da geçiktirmektedir. Neredeyse her şeye faydalı olan lahana yaprakları bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. 

Hiç yorum yok