Kadın Olmak Yani Biz Olmak - kadinvsaglik.com

Kadın Olmak Yani Biz Olmak

Kadın Olmak Yani Biz Olmak

  Kadın Olmak Yani Biz Olmak

  Merhaba arkadaşlar, ben bu yazımda şimdiki evliliklerde, ilişkilerde ikili olan ne varsa karşılıklı olan neden biter, neden şimdiki ilişkiler kısa sürüyor onu konuşalım istedim. İnsan tek doğar kendine ben der, bu hayatta ben varım. Ben mutlu olmalıyım, ben zengin olmalıyım, ben hak ediyorum. Evet hak da ediyoruz her şeyin en güzelini.
  Aile olabilmek, aile kurmak için evleniriz, mutlu olmak isteriz. Çocuklarımız olsun çoğalalım deriz. Tabi ki aynı eve girdiğinde yada girmeden sorunlar başlar. Nelerdir bu sorunlar? Neden eşiniz sizi anlamaz? Neden sizin istemediğiniz şeyler tekrarlanır? Mesela o neden beni anlamıyorsun der çokca?
Bakıyorum da şimdilerde ne kadar ben merkezli olmuşuz. Hep ben ben ben diyoruz, maalesef ki biz olamıyoruz. Biz olmak öyle bir şey ki aslında, ben diye bir şey kalkıyor sadece biz oluyoruz. Bizim için ne güzel? Bizim için ne doğru? Bir olabilmek, biz olabilmek ...
  Birini sevmek onun değer verdiği her şeye değer vermek, sevdiği her şeyi sevebilmektir,  aslında bizler sevmeyi bilmiyoruz. Önce sevmeyi sonra biz olmayı öğrenmemiz gerekiyor. Yani önce ben dediğimiz o kimliklerden kurtulup biz demeyi öğrenmemiz gerekiyor. Yoksa hayatlarımız da her şey yarım her şey eksik olacak.

Hiç yorum yok