Et Pişirme Teknikleri - kadinvsaglik.com

Et Pişirme Teknikleri

Et Pişirme Teknikleri

 Et Pişirme Teknikleri

Et pişirme teknikleri diye bilinen, eti en iyi şekilde pişirme yöntemleridir. Toplum olarak et yemeyi seviyoruz fakat yanlış şekilde pişirerek lezzetini kaybetmesini sağlayabiliryoruz.  Pahalı olan et alırken bir sürü para veriyor,  bu kadar para vererek aldığımız bu önemli besini nasıl daha güzel pişirebiliriz? Nasıl daha lezzetli yapabiliriz? Hangi ete hangi baharat yakışıyor? Kırmızı et pişirme teknikleri nelerdir? Beyaz et pişirme teknikleri nelerdir?

Kırmızı Et Pişirme Teknikleri

Kırmızı et de damar çok olduğu için pişmesi en zor etlerdendir. Haşlama olarak yada ızgara olarak pişirdiğimiz etlerimizi pişirirken bazı noktalara dikkat etmeliyiz.

Biftek Marine

Izgara pişireceğimiz etimizi bir gün önceden marine edersek daha güzel pişer. Etimizi mutlaka zeytinyağına yatırmalıyız. İçine baharat olarak kekik, karabiber, kimyon koyalım. Bir baş soğanı da rendeleyip içine bir kaç diş sarımsak ezelim ve etimizi bu karışımla iyice marine edip bekletelim. Soğan suyundaki asit bol miktarda damarlı ve sert olan etimizi yumuşatmaya yarar. Bir gün bu marinede dinlenmesi  yeterli olacaktır.

Haşlama Et Nasıl Yapılır

Haşlama yapacağımız ette dikkat etmemiz gereken şey etimizin kısık ateşte pişmesidir. Çünkü harlı ateşte pişen etin damarları kendini sıkar ve etimiz sert olur. Tenceremize etimizi örtecek kadar su koyalım ve içine bir baş soğan, bir havuç isteğe bağlı bir kaç yaprak defne,bir kaç top karabiber koyabiliriz. Su kaynayınca mutlaka ateşi kısalım. Kısık ateşte pişirdiğimiz etimizin üzerinde oluşan köpüğü mutlaka alalım. Etimize pişerken baharat koymayalım ki baharatların tadı etin tadını bastırmasın.


Beyaz Et Pişirme Teknikleri

Tavuk Eti Marine Yöntemi

Tavuk ve benzeri kümes hayvanlarının damarları az olduğu için pişme süresi azdır. Hem çabuk pişer hemde çok çabuk marine olur. Tavuk etini çok fazla marinede bekletmeden  bir  kaç saat kadar marinede dinlendirmek yeterli olacaktır. İçine bir miktar kimyon, karabiber, kırmızı biber, tuz, bir kaşık kadar zeytin yağı, bir iki diş sarımsak koymamız yeterli olucaktır.

Haşlama Et Nasıl Yapılır

Haşlama yaparken her zaman etimizi örtecek kadar su koymalıyız. İçine bir baş soğan., bir adet havuç, defne yaprağı, tuz, karabiber koyalım ve etimizin suyu kaynadığı gibi kısalım. Hem suyumuzun çabuk buharlaşmasını engelleriz (suyu azalan et pişmez) hemde damarlarının kendini sıkmamasını sağlayarak etimizin çabuk pişmesini ve yumuşak olmasını sağlarız.

Hiç yorum yok