Cilt Kırışıklarına Ne İyi Gelir - kadinvsaglik.com

Cilt Kırışıklarına Ne İyi Gelir

Cilt Kırışıklarına Ne İyi Gelir

Cilt kırışıklıklarına ne iyi gelir, göz altı kırışıklıklarına ne iyi gelir, kırışıklara iyi gelen yağlar hangileridir. Cildimiz bizim en önemli giysimiz olduğu gibi dış etkenlerden çok etkilenir, geçen yıllar karşısın da yaşlanır ve bizim bakımımıza ihtiyacı vardır.
Cilt bakımına sadece kuaförlerde çok para harcayarak değilde evde de yapabileceğimiz yöntemler de vardır. Cildimize bakacağız  diye çok para harcamamıza gerek kalmadan araştırarak bilgi sahibi olarak yapabileceğimiz maskeler, yağlar ve benzeri faydalı şeyler var.

Göz Altı Kırışıklıklarına Ne İyi Gelir

K vitamini:  Göz altlarındaki kırışıklıklarımıza neden olan kılcal damarların beslenmesini sağlar. K vitamini brokoli, lahana gibi koyu yeşil olan sebzelerde bol miktarda  bulunur.
Bu vitaminlerin bulunduğu sebzeleri yiyip içmeye dikkat ederken  cildimizin özellikle en ihtiyacı olan şey olan suyu bol bol tüketmeliyiz.
Göz altı kırışıklıklarına ayva jeli ile yapılan maske yok iyi gelmektedir. Ayvaların çekirdeklerini bir fincana koyalım ve üzerlerini örtecek kadar gül suyu koyalım ve bir gün bekletelim. Bu jeli sabah akşam göz çevresine sürmek göz altı kırışıklıklarına çok iyi gelmektedir. Bazı yağlar yaşlanmayı ve kırışık oluşumunu engeller, kırışıkları açmak ve kırışık oluiumunu engellemek için o yağlardan faydalanabiliriz.

Yüz Kırışıklıklarına Bitkisel Çözüm

En önemli şey cildimizin temizliğine dikkat etmeli, özellikle buhar banyosu mutlaka yapmalıyız.
Cildimizde ki gözenekleri acar siyah noktaların giderilmesine yardım olur. Aynı zamanda buhar banyosu yaparken suyumuza bir limon sıkalım. Eğer sinüslerimizde problem varsa nane yağı da
damlata biliriz.


Yaşlanmaya ve kırışıklıklara karşı bize yardımcı olan 3 vitamin vardır. Bu vitaminler E vitamini, C vitamini ve K vitaminleridir.
E vitamini :Cildimize zarar veren ışınlardan, hava kirliliği gibi faktörlerden, cildimizi korumaya yardımcı olur.
C vitamini : Cildimizin  sıkı ve genç kalmasını sağlayarak enerji depolar. 

Yüz Kırışıklıklarına Bitkisel Çözüm


Kırışıklıklara İyi Gelen Yağlar


Cilt bakımında yağlar çok önemli, temiz cildimize geceleri süreceğimiz yağlar cildimizin erken yaşlanmamasını sağlar. Gece yatmadan, gündüz dışarı çıkmadan cildimize sürebileceğimiz yağlar nelerdir?
Yüzde özellikle göz çevresinde ki kırışıklıklar bizi yaşlı gösterir. Evde uygulayacağımız kırışık giderici yağlar sayesinde yok edilmesi mümkün olduğunu uzmanlar söylemekte.

  •   At kestanesi yağı
  •   Havuç tohumu yağı
  •   Hint yağı
  •   Hindiztan cevizi yağı
  •   Zeytin yağı
  •   Kabak çekirdeği yağı
  •   Badem yağı

Yüz Krışıklığına Maske

Yüz Kırışıklığına Maske

  •  Yoğurt maskesi
  •  Türk kahvesi maskesi
  •  Bal maskesi
  •  Kil maskeleri
  •  Meyve maskeleri

Limon Suyu

Limon suyu yüzümüzde derinleşmiş olan kırışıkları sıkılaştırmaya, kırışık oluşumunun yavaşlaması  işlemine yardımcı olur. Yıkayıp kuruladığımız yüzümüze sabah ve akşam süreceğimiz limon suyu cildimizdeki kırışıkları gidermekte yardımcı olduğu gibi koyu halkaların giderilmesinde de yardımcı olur.

Sitemizde diğer kırışık önleyici maskeleri ve kırışıklara iyi gelen yağların içerikleriniz bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok