Pasta Cila Nasıl Yapılır - kadinvsaglik.com

Pasta Cila Nasıl Yapılır

  

 
Pasta Cila Nedir Nasıl Yapılır

Pasta Cila Nedir

Pasta Cila nasıl yapılır?  Pasta cila nedir? Pasta cila işlemi aracımızın kaportasındaki çizikleri kapamak, eskiyen boyasını daha parlak göstermek amacıyla yapılan  çok başarılı bir yöntemdir. Oysa ki pasta ve cila farklı şeylerdir, Pasta aracın boyasını kaldırırken, cila ise aracın boyasını kaplamaya yarar. Bu iki işlen bütünleşmiş şekilde birlikte yapılmaktadır.

 

Pasta Cila Nasıl Yapılır

  • Öncelikle aracımıza pasta işlemi yapılır. Aracımız boyanırken çok katlı boyanır. Pasta işlemi de aracımızın en son katının yani en üsteki boyanın kaldırılması işlemidir.
  • Aracın rengi koyu ise ince acık ise kalın pasta kullanılır. Bu aracın rengine göre belirlenen bir işlemdir.
  • Aracımızın kaporta kısmının çok güzel temizlenmesi hiç bir toz kir kalmaması gerekir. Pastadan küçük parçalar alınarak aracımızın farklı yerlerine sürülür.
  • Plastik yerlerine gelmemesine dikkat edilerek ( çünkü çıkması zordur) polisaj makinesiyle pasta işlemi yapmaya başlanır.
  • Kullanılacak malzemelerin kalitesi ve yapan kişinin usta olması çok önemlidir. Çünkü makinenin ucundaki süngerle düz bir şekilde yapılması ve özen gösterilmesi gereklidir, yoksa aracımızı çizebilirler. Ayrıca kullanılacak malzeme otomobilimize uygun kaliteli olmalıdır.
  •  Pasta işlemi yapılan aracın cila işlemine hazırlık için  her yerinin güzelce temizlenmesi gereklidir. Tamamen kuru olduğuna emin olduktan sonra cila sürülür ve kuruması beklenir. Kuruyan cila tekrar tekrar silinir ve işlem bitmiş olur.
  • Bu işlem otomobilimizin rengini daha parlak ve canlı gösterir. Cila işlemi boyayı koruyucu özellik taşımaz aslında ama boya üstüne sürüldüğünden azda olsa boya da koruma sağlar.

Pasta Cila Nedir Nasıl Yapılır

 

Pasta Cila İşlemi Ne Sıklıkla Yapılır

Pasta cila işlemi araç üzerinde çiziklerden dolayı yapılan bir işlemdir. Pasta cila işlemini sık yaptırmanızı önermeyiz. Ayrıca yaptıracağınız yerin ustalığı ve kaliteli olması da önemlidir. Pasta Cila işlemi 1-2 yılda bir oda çok ihtiyaç olan durumlarda yaptırılabilir.

 

Cila İşlemi Ne Sıklıkla Yapılır

Cila araca parlaklık vermek amacıyla yapılır. Cilanın ektisi aracın yıkanması, güneş altında çok kalması sonucu bir kaç ayda gidebilir. Cila işlemi aracınızı tozdan koruyacağından, parlaklık vereceğinden, yeni göstereceğinden boyanızı da pasta gibi inceltmeyeceğinden bir kaç ayda bir yaptırabilirsiniz.










Hiç yorum yok