Göz Hastalıkları Ve Tedavileri - kadinvsaglik.com

Göz Hastalıkları Ve Tedavileri

Göz Hastalıkları Ve Tedavileri

Göz Hastalıkları Ve Tedavileri

Göz ile ilgili o kadar çok hastalık ve tedavi şekilleri vardır ki maalesef insanalr başlarına geldiğinde öğrenmek zorunda kalıyorlar. Bilmemiz gerekenleri aslında önceden araştırarak öğrenmek ve bilgi sahibi olmamız gerekmektedir.

Kornea nedir?

Kornea gözün hemen ön kısmında  olan,  gözün odaklanma görevini üstlenen yapıdır. Korneanın hasar gören bölümünün vericiden alınan bir kısım kornea parçasına adapte edilmesidir.  Hastanın görme fonksiyonunu tekrar kazanmasını sağlamaktadır.

Kornea naklinde ne kadar başarı sağlanmaktadır?

Kornea nakillerinin %90’ından fazlası başarı ile bitmektedir.

Kornea nakline kimler ihtiyaç duymaktadır?

Ekseriyetle kornea yaralanmasında, korneada şişme, bulanıklık olan fertlerde ihtiyaç duyulur. Görmeyi geri kazanmak için kornea nakli yapılmaktadır. Korneanın çok fazla ince olması sonucunda doktorumuzun gerek gördüğü durumda  kornea nakli yapılabilir. Eğer çok önemli bir bozulum sonucun da ağrılı kornea enfeksiyonu oluşursa, nakil öncesi ağrının olmaması için ağrı kesici tavsiye edilir.

Blefarit ne demektir?

Göz kapaklarında özellikle kirpiklerin bulunduğu bölümde oluşan bir iltihaplanmaya  blefarif denir. Ekseriyetle kirpik diplerinde var olan küçük yağ bezlerinin tıkanması sonucu da meydana gelmektedir.
Göz kapağında kızarıklık ve de şişmeye sebep olan aynı zamanda, görmeyi etkilemez ve ekseriyetle bulaşıcı olmamaktadır. Bununla beraber, blefarit tedavisi çok zor olan kronik bir rahatsızlıktır.
Blefarit mevcudiyeti göz ameliyatlerinde bulaşmaya ve enfeksiyona sebep olabileceğinden, operasyon önce kesinlikle tedavi edilmelidir.

Blefaroplasti ne demektir?

Alt ve üst göz kapaklarındaki aşırı yağ ve de dokunun, kasın alınmasını sağlayan bir plastik cerrahi yöntemidir. Sağlıklı ve mevzu ile alakalı bilgi sahibi olan şahsiyetlerde uygulanması mümkün olmaktadır. Yüksek tansiyon, glokom, Kuru göz, diyabet ve kardiyovasküler hastalıkları var olan kişiler için uygulanması çok cazip olmamaktadır. Ayrıntılı bilgi için lütfen doktorunuzdan bilgi alın lütfen doktorunuza danışmadan hareket etmeyin.

Retina dekolmanı ne demektir?

Retina optik sinir aracılığıyla ışıktan aldığı bütün uyarıyı beyne naklederek görüntünün oluşmasını sağlamaktadır, ışığa karşı duyarlı bir tabakadır. Bu tabaka ayrılır veya yok olursa ve bu olayda tedavi edilmezse, retina dekolmanı ismi verilen kalıcı görme kaybıyla sonuçlanan bir soruna yol açabilmektedir.

Retina dekolmanının semptomları nelerdir?

Göz numarasında aniden ya da kademeli olarak artışların olması, görüşte uçuşan, yanıp sönen ışık ve benzeri lekelerin oluşmasıdır. Ayrıca da görüş alanının hemen önünde bir perde varmış hissi de hissedebilirsiniz. Retina dekolmanı çok önemli bir durumdur. Bu semptomları yaşıyorsanız ivedilikle bir göz uzmanına görünmelisiniz.

Retina dekolmanı tehlikesi olan insanlar kimlerdir?

Retina dekolmanı her yaşta başımıza gelebilen çok ciddi bir hastalıktır ve çoğunlukla ne yazık ki 40 yaş üzerindeki kişilerin başına gelir. Bir gözünde daha eskiden retina dekolmanı var olan,katarakt operasyonu olmuş olan, kan bağımız olan kişilerde de çok ileri derece miyop, diğer göz bozulumları ya da göz yaralanması var olan insanlar daha fazla yüksek tehlike ne yazık ki taşımaktadır.

Vitrektomi ne demektir?

Vitrektomi ayrılmış retinayı düzeltmek için uygulanan önemli bir metotdur. Gözün merkezini saran önemli ve yoğun bir sıvı olan vitreus sıvısının boşaltılması metotudur çok ciddi bir metotudur. Bu sıvının boşaltılmasıyla, retinanın hangi kısmında hasarlanma var olduğu çok daha rahat görülebilmektedir.

Pnömatik retinopeksi ne demek?

Retina dekolmanını düzeltmek nedeniyle kullanılan metotlardan biridir. Retinanın tekrar mevkisine sabitlenmesini sağlayabilmek için gözün içi özel bir gazla doldurulur.

Skleranın bükülmesi ne demek?

Retina dekolmanının düzeltilmesinde uygulanan cerrahi bir metottur. Silikon, plastik ya da bir sünger parçacığı müsait konuma dikilerek sklerada hafif bir bükülme ve biraz kalınlaşmaya neden olur ve buda sklera retina yırtığının var olduğu bölgeye doğruca itilir. Bu kıvrım retinayı skleraya doğru yapıştırarak yırtığın düzeltilmesine yardımcı olmaktadır.

Aspirinin Bilinmeyen Faydaları Hakkındaki Makalemiz İlginizi Çekebilir.

Hiç yorum yok