Örgü Oyuncak Bebek Yapımı - kadinvsaglik.com

Örgü Oyuncak Bebek Yapımı

Örgü Oyuncak Bebek Yapımı

Örgü Oyuncak Bebek Yapımı

Örgü oyuncak bebek yapımı son senelerde çok fazla yapılmaktadır. Beğendiğiniz bir bebeği çok rahatlıkla evde kendiniz örebilirsiniz. Çocuklarınıza öreceğiniz bu şirin bebeklerin yapımı da çok kolay. Örgü bebek yapımı için öreceğiniz iplerin bebek yapımına uygun olması gereklidir.
Bebeğimizin baş kısmını yuvarlak şekilde örüyoruz. İplerimiz kalın olduğu için zincir üzerine değil ip üzerine başlıyoruz. İpi yuvarlak yapıp üzerine örmeye başlıyoruz.
Bebek Yapımı Resimli Anlatımlı
  • 6 ilmek sık iğne başla
  • Her ilmeğe 2 adet sık iğne yapıyoruz
  • Üst sırada bir ilmeğe tel sık iğne diğer ilmeğe iki sık iğne yaparak ilerliyoruz
  • Onun üstündeki sırada 2 ilmek tek örüp 2 ilmeğe iki sık iğne yaparak ilerliyoruz ve  böylelikle her sırada arttırma sayısı azalır ve bebeğimizin başı büyümeye başlar. İstediğimiz ebatta büyütmek bizim elimizde. İstediğimiz baş büyüklüğüne gelen bebeğimizin başını  hiç artırmadan devam edelim ki yüzümüzü örelim. Hiç arttırmadan top şeklinde ördüğümüz yuvarlağımızın baş kısmı sizce yeterli geldiğinde kesmeye başlaya biliriz.
Bebek Yapımı Resimli Anlatımlı
Bebeğimizin baş kısmı bitirdikten sonra boynunu örüp gövdeye başlayalım. Boyun 4 sıra yeterli, gövdenin artırmasını ise önden değilde yanlardan yapalım. Kollarını da örüp ekleyelim.
El Örgüsü Oyuncak Bebek patiği Yapımı
Patiklerimizin  yapımına 8 zincir çekerek  ve o zincirlere sık iğne ile her iki tarafından da örerek başlıyoruz. Oval bir şekilde arttırarak ördüğümüz patiklerimizi kenar kısma geldiğinde artırmadan yanlarını örelim. Ön kısmını da yaptığımız patiklerin çoraplarını da şekildeki gibi yapalım.
Bebek Yapımı Resimli Anlatımlı

Çoraplardan sonra bacaklara başlayalım. Bacak ilmekleri çorap bitiminden başladığı için her iki patik de çorap da birbirinin aynı olmak zorunda. Ben bu güzel şirin  kız bebeğimizin  bacak genişliğini 20 ilmek, bacak boyu ise 15 sıra olacak şekilde yapmayı tercih ettim.
İki bacağı da birleştirdikten sonra ikisinin etrafından örerek gövdeye başlayalım. 10 sıra daha örelim. 25 sırada boyundan sonra üst gövdeyi de örelim ve birlendirmeye başlayalım.
Örgü Bebek Yapımı Resimli Anlatımlı
Birleştirdiğimiz bebeğimizin baş kısmına saçları da ekleyelim. Saçlarını aynı boy kesin ve tığ yardımı ile baş kısmına ekliyoruz. Saç kısmına dilediğiniz kadar çok saç ekleyebilirsiniz.
oyuncak bebek
Yüzümüzün gözlerini, kaşını ve dudaklarını da bir iğne iple yardımıyla işleyerek oluşturmayı tercih ettim. Ben gözlerini vidalı göz kullandım ama sizler isterseniz işleyin yada sizde benim gibi vidalı göz kullanabilirsiniz. Bu gözleri tuhafiyelerden bulabilirsiniz
oyuncak bebek yüzü yapımı
Etek yapımı ise çok kolay istediğiniz kıyafeti yapabilirsiniz. Ben bel kısmını ölçü olarak kullandım. Bel boyunda zincir çektim ve sıkı iğneyle 6 sıra yaptım.
Örgü oyuncak bebek etek yapımı
Tırabzanla yaptığım üst sıraları ise her ilmeğe 3 ilmek arttırarak devam ettim. Tırabzanlarla ördüğümüz 5 sıra eteğimizi giydirelim. Bence çok güzel oldu, sizler istediğiniz ebatta yapabilirsiniz. Kız bebek değilde erkek bebek yapmak istiyorsanız saç yapmadan bir şapka ve pantolon örerek erkek bebek yapabilirsiniz. Yukarıdaki iki bebeğin yapımı da birbiri ile aynıdır.
Oyuncak Bebek Yapımı

Hiç yorum yok