At Kestanesi Yağının Faydaları - kadinvsaglik.com

At Kestanesi Yağının Faydaları

At Kestanesi Yağı Cilde Faydaları

At Kestanesi Yağının Cilde Faydaları

At kestanesi yağının faydaları neredeyse mucize denebilecek kadar çoktur. Bu acı yenmeyen yemiş çok etkili bir ilaçtır. At kestanesi yağının cilde faydaları özellikle çok fazladır. At kestanesi yağı nasıl yapılır ve faydaları nelerdir? Botoks etkisi yapan, kırışık gideren, gençleştiren kremlerin  çoğunun içeriğinde at kestanesi yağının olduğunu biliyor muydunuz? Okudukça daha nelere iyi geldiğine inanamayacaksınız.At kestanesi yağı cildimize uyguladığımız zaman kan dolaşımını hızlandırıyor cildimizde gençleştirici özelliği hemen görülüyor. Cilt yenilenmesini sağlıyor ve bir çok kremin yapamadığını tek başına yapıyor. Yatmadan önce  yüzümüze bir kaç damla sürdüğümüz at kestanesi yağı gece boyunca cildimizde ki, hücreleri besliyor ve yenilenmesini sağlarken, kan dolaşımını hızlandırıyor, kırışıklıkları giderdiği gibi kırışmasını da önlüyor.
At Kestanesi Yağı Nasıl Yapılır

At Kestanesi Yağı Nasıl Yapılır?

At kestanesini alsında çok kolaylıkla bulabilmemiz mümkün. Çünkü at kestanesi sonbahar ayında yetişen yol kenarlarında olan hepimizin sokağında, yol kenarlarında, bahcelerde  kolaylıkla bulabileceğimiz mucizevi etkileri  olan bir ağaçtır. Evde de kolaylıkla yapabileceğimiz yağımızın yapımı çok kolaydır.
6 _7 adet at kestanesi
Kestanelerimizi toplayalım ve kabuklarından ayırıp rendeleyelim. Cam bir kavanoza koyduğumuz kestanelerimizin üstüne hakiki zeytin yağı koyalım ve 40 gün kadar güneş gören bir yerde, arada çalkalayarak bekletelim. Bu bekleme süresi bittikten sonra  temiz bir tülbent yardımıyla süzelim.
Posasını atmayalım onunla yüzümüze piling yapabiliriz ve  varizli bölgemiz, ağrıyan dizlerimiz varsa oraya masaj yapmak saralım ve bir müddet sarılı bırakırsak varizli bölgelerin ve ağrıyan yerlerimizin iyileştiğini görürüz.
Kısacası bu yağ kan dolaşımını hızlandıran, hücre yenileyen, iyileştiren, hemoroidten tutunda ağrılı yerlerimize de sürebileceğimiz faydaları saymakla bitmeyen mucizevi bir yağdır.
 At Kestanesi  Yağının faydaları

 At Kestanesi  Yağının Faydaları

  • Güneşe çıkmadan sürülen yağ cildi güneşin yoğun zararlı ışıklarından koruduğu gibi güneş kremlerinin yaptığını tek başına yapıyor.
  • Cilt lekelerini, akneleri, yara izlerini gidermede de kullanılan yağın bir kaç kez sürüldüğünde cildimizdeki yara izleri, lekelerin giderilmesin de de oldukça başarılı olduğunu göreceksiniz.
  • Kan damarlarının sertleşmesini önlediği gibi variz tedavisinde de kullanılıyor. Varizli bölgelerimize sürdüğümüz ve masaj yaptığımız yağın etkisini gözle göreceksiniz.
  • Özellikle saç dökülmesi sorunu yaşayanlar bu yağla saç diplerimize masaj yapıp bir süre beklettikten sonra yıkarlarsa saç dökülmelerine, saç köklerinin beslenmesine iyi geldiğini göreceklerdir.
  • Erkeklerin de kullanması gereken bu yağ tıraş sonrası tahrişleri giderirken cildinizi de koruyor.
  • Hemoroid hastası olan kişiler için çok faydalı olan bu yağı pamığa batırıp hemoraitin üzerine koyduklarında hem orayı yumuşatır ve rahatlatır hemde hastalığı tedavi eder. Çok fazla hemorait hastasının bu hastalığından kurtulduğu bu yağ ile şifa bulduğu bilinmektedir.
  • At kestanesi yağı ağrılara da iyi geliyor. Romatizmal ağrılar, diz ağrılarımız, burkulma, kas ağrıları varsa hepsine iyi geliyor. Yaşlanmayla gelen diz ağrılarına çok iyi gelen ve bu ağrıları gideren bu yağ burkulmalar ve kas ağrılarımıza masaj yaptığımızda çok rahatlatırken ağrıları gideriyor.

At Kestanesi Yağı Cilt Lekeleri

At kestanesi cilt lekelerini gidermekte neredeyse bütün yağlardan daha etkilidir. At kestanesi bu konuda bir ilaç niteliğinde olup, bir sürü faydasının yanında ciltte oluşan lekelere her gün düzenli sürüldüğünde citte oluşan lekeleri giderdiği görüşmektedir. Yanık lekesi, Güneş lekesi, yara izleri ve sivilcelerden sonra kalan lekeleri düzenli sürüldüğünde giderdiği gözle görülmektedir.

 At Kestanesi Yağının Saça Faydaları

At kestanesi yağıyla düzenli olarak saçımıza masaj yaptığımızda saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırarak oradaki hücre oluşumunu hareketlendirmiş olur. Böylelikle saç derisindeki saç köklerine kan daha sağlıklı gider ve saç dökülmeleri olmaz. Saç derisini çok besleyen bu yağ aynı zamanda da anti bakteriyel olduğu için saçtaki hastalıkları tedavi eder. Saçınıza da süreceğiniz at kestanesi saçtaki kırıkları onarır ve saçı çok beslemektedir. İlk kullanımda bile farkı anında hissedeceğiniz bu yağ bir mucizedir.

Hiç yorum yok