Adaçayı Neye İyi Gelir - kadinvsaglik.com

Adaçayı Neye İyi Gelir

Adaçayı Neye İyi Gelir

Ada Çayı Bitkisi 

Adaçayı neye iyi gelir, faydaları nelerdir? Ada çayı faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olan doğal bir antibiyotiktir. Ada çayını hastalandığımız zaman tedavi amaçlı demleriz. Enfeksiyona karşı bizi koruduğunu çok iyi  geldiğini biliyorduk ama ada çayının bu kadar şifa yüklü olduğunu sanırım çoğumuz bilmiyordur. Hele ki unutkanlığa iyi geldiğine hemde ciddi bir şekilde çağımızın hastalığı olan Alzheimera  faydalı olduğunu duyunca çok şaşıracaksınız. Tam bir vitamin deposu olan ada çayı içerisinde A, C, B6 ve K vitamini ayrıca yüksek miktarda potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum içermektedir. Ada çayının faydaları saymakla bitmeyeceği gibi  müthiş bir şifa kaynağıdır. Ada çayı zararları ise çok kullanımda karşımıza çıkabilir. Bu bitki doğal bir antibiyotiktir ve fazla kullanımı ve hamilelikte kullanımı sakıncalı olabilir.  Kadınlar için tam bir rahim temizliği yapan bitki bu sebeple hamilelikte çok kullanılmamalıdır.

Ada Çayı Çeşitleri

Bahçe Ada Çayı: Bahçelerde yetişen bu birki gerçek ada çayıdır ve menekşe rengi çicekleri ve gümüş gibi parlayan dokusuyla acımtırak bir bir koku yaymaktadır. Bahçe adaçayı 30-70 cm boylarında olup, güneşli yerlerde yetişir ve kışın bahçede kalabilmesi için dona karşı korunması gerekmektedir.
Çayır Ada Çayı: Bu bitki çayırda çimende yetişir, mayıs ve haziran aylarında güneşin en yoğun olduğu saatlerde toplanır ve kurutularak bir kış boyunca saklanabilir.

Adaçayı Neye İyi Gelir?

  • Ada çayı harika bir bitki olup düzenli kullanım sağlandığında unutkanlığın giderilmesine ciddi bir şekilde  yardımcı oluyor. Alzheimer hastalığı olmak üzere çeşitli hafıza kaybı, unutkanlık gibi bir çok hastalığın tedavisi için önerilmektedir.
  • Romatizmadan  kaynaklanan iltihapların tedavisine ve diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı da gerçekten olağanüstü derecede çok ama çok faydalı olan Ada çayının içerdiği vitamin ve elementler mükemmel ve olağanüstü derecede antioksidanlar içerir. Bu yüzden enfeksiyonlara karşı savaşır ve azımsanmayacak derece de bir etki sağlar. Hele ki  Romatizmadan kaynaklanan iltihaplara çok iyi gelir.
  • Astım ve bronşit hastalıklarından kaynaklanan enfeksiyonlara da iyi gelir. Astımı rahatlatır ve daha az atak geçirmenizi sağlar.
  • Ada çayı faydalarından en büyüklerinden biri kalp sağlığını  korumaktır. Bir  tatlı kaşığı ada çayı ortalama 10 mg kalsiyum ve potasyum içermekte bu sürekli kullanımda ciddi bir etkisi oluyor. Ada çayı günlük olarak tüketildiğinde  kardiyovasküler sistemin düzgün çalışması ve kalp ritminin sağlıklı şekilde devam etmesine mükemmel derecede yardımcıdır. Şifası saymakla bitmeyecek bu bitki  Sodyum içerdiği için Kollestrolü de dengeleyerek  dolaylı olarak kalp sağlığına büyük oranda katkı sağlar.
  • Sindirim sistemini de rahatlatan, midemiz için çok önem taşıyan, gerçekten çok iyi gelen ada çayında  içerdiği lifler mideyi kuvvetlendirir, ishale karşı çok iyi bir şifa kaynağıdır. Ada çayı aşırı terlemeye karşı etkili bir besindir.
  • Ada çayının yaprağı kan dolaşımının hızlanmasını, hücrelerin yenilenmesini ve hasarlı hücrelerin onarılmasında sağlar. Hücrelerin yenilenmesinde  içerdiği kalsiyum ve A vitamini etkisi olduğu gibi  içerdiği antioksidanlar ciltte meydana gelen çizgileri ve kırışıklıkları gidermeye yardımcı olur. Muhteşem bir bitki olan ada çayı  pürüzsüz bir cilde sahip olmamıza yardımcı olurken, kan dolaşımını hızlandırdığı için selülite de faydalı olmaktadır.
  • Adaçayı  neye iyi gelir diye soranlara, yağınında saç dökülmesine iyi geldiğini biliyor muydunuz? Hem saç dökülmesini durdurduğu gibi hemde erken beyazlamayı durdur ve buda ada çayının faydaları arasındadır.
  • Sinir sistemine çok iyi gelir çünkü yatıştırıcı özelliği olan ada çayı uyku problemleri çeken kişiler içinde bir şifa kaynağıdır.
  • Ada çayı faydalarından biri de şekere  hastaları içinde büyük bir şifa kaynağıdır. Şekere de iyi geldiği bilinmeyen bir gerçektir. Diyabetli hastaların kolestrolünü düşürdüğü yapılan deneylerde ortaya çıkmıştır. 
  • Adaçayı neye iyi gelir soranlar için en önemli cevap kadınlar için çok faydalı olmasıdır. Kadınlar için çok önemli olan adaçayı tam bir rahim temizliği yapmaktadır. Rahim yaralarına ve özellikle rahim ağzı yarasını temizlemekte çok faydalıdır. Sabah akşam içilen adaçayı, miyomları ve kistleri yok etmekte çok faydalıdır. Tam bir rahim temizliği yapan adaçayı tüm kadın hastalıklarına iyi gelir.
  • Adet düzensizliğinde adet söktürmek için kullanılan adaçayı adet söktürmek amaçlı kullanılmaktadır. 
  • Adaçayının bilinmeyen en önemli faydası vücut salgılarını azaltmasıdır. Terlemeyi azaltan bu çay aşırı terleme de çok etkili bir ter önleyici olarak terlemeye çok iyi gelir.
Adaçayı Neye İyi Gelir

Ada Çayı Zararları

  • Ada çayı zararları arasında hamile kadınlarda ada çayı çok içmek düşüğe sebep olabilir. Bu bitki tam bir rahim temizliği yaptığı ve rahim içerisindeki anormal oluşumları temizlediği için hamilelikte kullanımı bu sebeple sakıncalıdır.
  • Adaçayının zararları arasında en bilineni erkeklerin ada çayını çok içmelerinin sperm sayısını düşürdüğü söylenmektedir.
  • Ada çayı zararları arasında emziren kadınların da ada çayı sütü azalta bileceği için önerilmez. Ada çayı vücut salgılarını azaltma özelliği vardır. Terlemeyi azaltır, sperm sayısını azaltır, sütte annelerde oluşan bir salgıdır ve bu salgıyı da ada çayı azaltabilir.
  • Çok içildiği zaman hormon dengesini bozalbileceği söylenen ada çayı çok tüketmek sakıncalı olabilir.
  • Ada çayı zararları arasında çok tüketim alerjiye sebep olabilir. Alerjik bünyeli insanlar birden bire çok fazla içmemeli öncelikle ne içerlerse içsinler, önce çok az denemöelidirler. Çok tüketilen ada çayı alerjiye sebep olabilir.

Ada Çayı Nasıl Demlenir?

  • 1 bardak sıcak su
  • 1 tutam ada çayı
Bir fincana konan sıcak su içine bir tutam ada çayı koyun ve  10 dakika kadar demlenmesini bekleyiniz. Ada çayı sıcak suya hemen kendini aromasını vermektedir. Demlenmesi için 10 dakika bekledikten sonra süzerek içebilirsiniz. İçerisine tatlandırmak için bal yada limon koyabilirsiniz.

2 yorum:

  1. erkekler için son derece zararlı bir çay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok içilmesi zararlı olabilir. Orantılı içilmesinde hiç bir sakınca yoktur.

      Sil